Rafaello karmelowe
Składniki1 gotowy spód biszkoptowy
•30 - 40 dag wiórków kokosowych
•15 dag margaryny
•3 szklanki mleka
•1 szklanka cukru
•2 torebki śmietanki śnieżki
Etapy przygotowania
1.Połowę przygotowanych wiórków, cukier i jedną szklankę mleka gotować do uzyskania karmelowego koloru i smaku. Pamiętać o mieszaniu. Lekko wystudzić i połączyć z margaryną. Wyłożyć na spodzie biszkoptowym.2.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Ubić śnieżkę w 2 szklankach mleka. Dodać cukier puder i wymieszać z pozostałymi wiórkami. Połączyć z żelatyną i wyłożyć na masie karmelowej.3.Wierzch ciasta posypać wiórkami, udekorować białą czekoladą lub polewą. Schłodzić.4.Do ciasta można użyć dowolny placek biszkoptowy. Ewentualnie upiec, przekroić i drugą część wykorzystać np. do Cherii. Zamiast śnieżki można użyć kremówki z dodatkiem fix i cukru, ale kalorii będzie więcej. Smacznego
guldek2