Rafaello karmelowe.doc

(117 KB) Pobierz
Rafaello karmelowe

Rafaello karmelowe

 

Składniki
1 gotowy spód biszkoptowy

30 - 40 dag wiórków kokosowych

15 dag margaryny

3 szklanki mleka

1 szklanka cukru

2 torebki śmietanki śnieżki

 

 

 


Etapy przygotowania
 

1.Połowę przygotowanych wiórków, cukier i jedną szklankę mleka gotować do uzyskania karmelowego koloru i smaku. Pamiętać o mieszaniu. Lekko wystudzić i połączyć z margaryną. Wyłożyć na spodzie biszkoptowym.2.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Ubić śnieżkę w 2 szklankach mleka. Dodać cukier puder i wymieszać z pozostałymi wiórkami. Połączyć z żelatyną i wyłożyć na masie karmelowej.3.Wierzch ciasta posypać wiórkami, udekorować białą czekoladą lub polewą. Schłodzić.4.Do ciasta można użyć dowolny placek biszkoptowy. Ewentualnie upiec, przekroić i drugą część wykorzystać np. do Cherii. Zamiast śnieżki można użyć kremówki z dodatkiem fix i cukru, ale kalorii będzie więcej. Smacznego

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin