· BISZKOPT:
· 5 jaj,
· szkl. cukru,
· szkl. mąki,
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
· 2 łyżki kakao,
· budyń śmietankowy.
·
· KREM:
· 1/2 l śmietany 30%,
· 2 łyżki cukru pudru,
· 2 śmietan-fixy,
· Śnieżka.
· MASA:
· puszka masy krówkowej, 1
· /2 kost. margaryny,
· cukier waniliowy,
· 20 dag łuskanego słonecznika,
· łyżka cukru,
· 5 łyżek mleka.
Opis przygotowania
Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wymieszać z mąką i proszkiem. Dodać kakao i budyń. Piec 30 min w temp. 180st.Śmietanę ubić z pudrem, dodać Śnieżkę, na koniec dodać fixy. Kremem przełożyć ciasto.Na ciasto wyłożyć masę krówkową. Na patelni rozpuścić margarynę, cukry i mleko. Dodać słonecznik, podsmażyć. Ciepłe wyłożyć na krówkę.
guldek2