Marynowane szaszłyki warzywne.pdf

(77 KB) Pobierz
Marynowane szaszłyki warzywne
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl//kulinarne-inspiracje/marynowane-szaszlyki-warz...
Marynowane szaszłyki warzywne
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:05
marynowanie: 02:00
ilość porcji: 4
autor: Tesco
Składniki:
Sposób przyrządzania:
1 marchewka
1 cukinia
1 seler
4 łyżki octu białego winnego
2– 3 łyżki sosu sojowego
1/3 szkl. oliwy z oliwek
1/2 szkl. oleju
2 łyżki świeżego imbiru
1 łyżka cukru
3 ząbki czosnku
2 papryczki chilli
Do miseczki przelej oliwę i olej. Dodaj ocet, sos sojowy, świeżo starty imbir, wyciśnięty czosnek,
drobno posiekane papryczki chilli i cukier. Zalewę dokładnie wymieszaj. Do woreczka lub
pojemnika włóż pokrojone w cienkie plastry warzywa (marchewka, cukinia, seler), zalej
marynatą, zawiąż woreczek i obróć kilkakrotnie, aby były całkowicie nasiąkły marynatą. Zamknij
szczelnie i włóż do lodówki na 2 godz. Pamiętaj, aby nie trzymać zbyt długo warzyw w
marynacie, gdyż wchłoną za dużo oliwy.
Wyjmij warzywa z marynaty i lekko osącz. Nabij na długie wykałaczki lub ułóż na aluminiowej
tacce. W czasie grillowania obracaj co chwilę, by równo się upiekły. Marynata doskonale nadaje
się do wszystkich rodzajów warzyw.
1 z 1
2011-05-03 12:02
602239707.003.png 602239707.004.png 602239707.005.png 602239707.006.png 602239707.001.png 602239707.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin