Ryba po japońsku.odt

(103 KB) Pobierz

Ryba po japońsku

Składniki:
 1 kg. filetów z morszczuka
 2 cebule
 słoik ogórków konserwowych
 słoik papryki
 vegeta
 mąka
 bułka tarta
 jajko
 olej

Zalewa:
 2 szklanki wody
 1/2 szklanki oleju
 mały przecier pomidorowy
 4 łyżki keczupu
 4 łyzki cukru
 4 łyżki octu
 sól

Przygotowanie:
Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobne słupki. Rozmrożone filety rybne posypać vegetą i obtoczyć w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą. Smażyć z obu stron na oleju. Zagotować wodę , dodać wszystkie składniki zalewy i gotować 3 minuty. Ryby i warzywa układać warstwami, a następnie wszystko zalać zalewą.



Zgłoś jeśli naruszono regulamin