Rzodkiewki z kukurydzą.doc

(38 KB) Pobierz

Rzodkiewki z kukurydzą





Składniki

2 pęczki rzodkiewek, puszka kukurydzy (20 dag), owoc kiwi (10 dag), pojemnik jogurtu naturalnego (15 dag), 3 łyżki soku z mandarynki, szczypta białego pieprzu, sól

Sposób przyrządzania

Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Kukurydzę osączyć. Kiwi obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewki, kukurydzę i kiwi połączyć i wymieszać. Polać jogurtem zmieszanym z sokiem z mandarynki i przyprawionym pieprzem i solą.

1 porcja zawiera: 3,4 g białka, 1,6 g tłuszczu, 2,7 mg cholesterolu, 1,6 g błonnika, 80 kcal.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin