Pesto szpinakowe.doc

(220 KB) Pobierz

Szybkie pesto szpinakowe

 

 

Składniki:
4 garście makaron typu fale, 4 gałki mrożonego szpinaku, ząbek czosnku, 1 jajo, 2 łyżki oleju z pestek winogron, sól, trochę startego parmezanu.

Sposób wykonania:
Makaron ugotować al dente.
W międzyczasie, na patelni rozgrzać olej, wrzucić zamrożony szpinak i podgrzewać aż się rozmrozi. Mieszając smażyć go na małym ogniu kilka minut. Następnie dodać posiekany ząbek czosnku, jajko, sól i smażyć, ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Zestawić patelnię z ognia, dodać parmezan, wymieszać. Na koniec wrzucić ugotowany makaron i jeszcze raz wymieszać. Gotowe.
10 minut kręcenia łyżką, a efekt doskonały. Jest to naprawdę fajne i szybkie danie na chłodny, wiosenny dzień.

Smacznego :)

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin