Szybkie pesto szpinakowe
Składniki:4 garście makaron typu fale, 4 gałki mrożonego szpinaku, ząbek czosnku, 1 jajo, 2 łyżki oleju z pestek winogron, sól, trochę startego parmezanu.Sposób wykonania:Makaron ugotować al dente.W międzyczasie, na patelni rozgrzać olej, wrzucić zamrożony szpinak i podgrzewać aż się rozmrozi. Mieszając smażyć go na małym ogniu kilka minut. Następnie dodać posiekany ząbek czosnku, jajko, sól i smażyć, ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Zestawić patelnię z ognia, dodać parmezan, wymieszać. Na koniec wrzucić ugotowany makaron i jeszcze raz wymieszać. Gotowe.10 minut kręcenia łyżką, a efekt doskonały. Jest to naprawdę fajne i szybkie danie na chłodny, wiosenny dzień.Smacznego :)
tatanka.com