Pikantne piersi kurczaka.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
70612875 UNPDF
Pikantne piersi kurczaka
Składniki Przepis
6 pojednynczych piersi
6 łyżek oleju
2 łyżki octu winnego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki keczupu
czubata łyżeczka musztardy
płaska łyżeczka ostrej papryki
płaska łyżeczka cukru
kolendra
szczypta tymianku
cebulka
sól
Z oleju, octu, sosu sojowego, musztardy, keczupu,
ziół i soli zrobić marynatę. Cebulę drobno posiekać i
wymieszać ze wszystkimi składnikami. Można dodać
zgnieciony ząbek czosnku. Uważac z tymiankiem, bo
ma bardzo intensywny aromat i może zagłuszyć
pozostałe smaki, dać go tylko szczyptę. Umyte piersi
włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i wstawić
do lodówki na 3 godziny.
Piec na grillu na specjalnych tackach z dziurkami po
około 10 minut z każdej strony.
Piersi z tej marynaty wychodzą naprawdę
fantastyczne.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin