Kotlety zapiekane z makaronem i serem.docx

(11 KB) Pobierz

Kotlety zapiekane z makaronem i serem

 

Składniki

Mięso mielone (pół kilo), jajko, sól, cebula, bułka tarta, makaron do spaghetti, śmietana, masło, ser.

 

Zrobić tradycyjne kotlety (wymieszać mięso mielone, jajko, cebule podsmazona na masle, bulke tarta, sol) obtaczać w bułce tartej i usmażyć na patelni. Ugotować makaron połamany na krótkie kawałki, gdy będzie miękki odcedzić i przelać zimną wodą, włożyć do naczynia zaroodpornego.(na makaron można wlozyc kilka kawalków masełka aby nie byl suchy). Na to ulożyc kotlety.
Wymieszać pół łyżki masła z trzema łyżkami śmietany, dwoma łyżkami startego sera (moze byc parmezan). Kłaść kupkami na usmażone kotlety, polać wszystko masłem ze zrumienioną bułką tartą i zapiekać 10 min w piekarniku.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin