Schab po debreczyńsku.doc

(27 KB) Pobierz
Schab po debreczyńsku

Schab po debreczyńsku

Drukuj

E-mail

 

Napisał tinca   

Skład:

1,2kg schabu
300g cebuli
200g wędzonego boczku
300g wędzonej kiełbasy
3 pomidory
sól, mielona papryka

Sposób wykonania:

Ze schaby wykroić 12 kotletów, lekko rozbić, posolić, obsmażyć na tłuszczu. Posiekaną cebulę przesmażyć na tłuszczu z papryką, dodać do naczynia z kotletami, podlać wodą lub bulionem, dodać pokrojone pomidory i paprykę, dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodać przesmażoną wraz z boczkiem kiełbasę. Wymieszać i dusić aż mięso będzie miękkie. Podawać z kluseczkami tarhonia lub galuszka

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin