- Rozgrzewający bulion jest w sam raz na jesienne dni. Dodaj koniecznie szczyptę curry a rozgrzeje Cię od środka. Dla: 4 osób Czas przygotowania: 15 min. Czas gotowania: 30 min.
Jak to zrobić: 1. Zagotuj 1/2 litra wody. Rozpuść we wrzątku kostkę rosołową z kury. 2. Pokrój dynię i ziemniaki w kostkę o boku 1 cm i wrzuć je do bulionu. 3. Dodaj 3/4 szklanki mleka. Gotuj zupę na małym ogniu 20-30min. 4. Odlej 4 chochelki płynu, resztę zmiksuj. 5. Wymieszaj ze śmietanką. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, rozrzedź ją odlanym uprzednio bulionem. Zagotuj jeszcze raz. Sprawdź czy warzywa są ugotowane. 6. Dodaj sól, pieprz i szczyptę curry do smaku. 7. Przed podaniem ozdób veloute kleksem Ramy Cremefine i posiekaną pietruszką. Bon appetit!
drukować
· 200 g miąższu dyni bez pestek
· 5 średnich ziemniaków
· 1 szklanka mleka
· 3/4 szklanki śmietanki 36%
· szczypta curry
· 1 kostka rosołu z kury KNORR
· kilka gałązek pietruszki
· sól i pieprz do smaku
· 4 łyżki Ramy Cremefine do gotowania
DODOX