Wątróbka cielęca po gruzińsku.rtf

(6 KB) Pobierz
W¹tróbka cielêca po gruziñsku

tróbka cielęca po gruzińsku

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag wątróbki cielęcej,

2-3 łki soku z granatów lub octu winnego rozcieńczonego ł wody

po 1/4 łeczki roztartego suszonego tymianku i rozmarynu

łka mąki

3 łki oleju

2 łki posiekanej zielonej pietruszki

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

pieprz

 

Obraną z błon, umytą i osuszonątróbkę pokrój w ukośne plastry, oprósz mą i usmaż na rozgrzanym oleju. Mięso posyp tymiankiem, rozmarynem i pieprzem. Skrop także sokiem z granatów (octem), po czym duś na niewielkim ogniu około 5 minut. Posól lub przypraw Ziarenkami Smaku dopiero pod koniec.

 

Przed podaniem posyp posiekaną zieloną pietruszką i podawaj z kluseczkami, ryżem lub buł.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin