Gulasz Wieprzowy.rtf

(1 KB) Pobierz

Gulasz wieprzowy

 

Składniki

                            1,5 kg wieprzowiny bez kosci

                           

                            2 lyzki maki

                           

                            1/2 szkl oleju

                           

                            3 zabki czosnku

                           

                            20 marynowanych cebulek

                           

                            20 pieczarek

                           

                            2 marchewki

                           

                            500g pomidorow

                           

                            szkl rosolu z kurczaka

                           

                            sol

                           

                            2 lyzeczki majeranku

                           

                            lyzeczka papryki slodkiej

                           

                            1/2 lyzeczki pieprzu

                           

                            1/2 lyzeczki bazylii

                           

 

 

Etapy przygotowania

1.                            Wieprzowine i marchewki pokroic w kostke. Czosnek posiekac, pomidory obrac i pokroic w osemki. Mieso oproszyc czescia maki i podsmazyc na rozgrzanym oleju. Osobno podsmazyc czosnek, pieczarki i marchewke, az beda miekkie, posypac pozostala maka i smazyc jeszcze przez 2 minuty. Mieso polaczyc ze smazonymi warzywami, dodac pozostale skladniki, dusic przez 1,5 godz. Dosolic do smaku. Podawac z ryzem lub z makaronem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin