Pieczarki z nadzieniem.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
39756075 UNPDF
Pieczarki z nadzieniem
Składniki Przepis
kilkanaście dużych pieczarek
kartonik sera feta
biała część pora
sól, pieprz
masło, olej
Pieczarki oczyścić, wykroić nóżki, ale nie wyrzucać.
Pora pokroić w krótkie cienkie paseczki, poddusić na
maśle, dorzucić pokrojone nóżki pieczarek i udusić
razem na miękko. Ostudzić i wymieszać razem z
fetą, odrobiną soli i sporą porcją pieprzu.
Do każdej lekko oprószonej solą pieczarki nałożyć
porcję farszu i zawinąć delikatnie w posmarowaną
olejem folię do pieczenia.
Piec na niezbyt mocno rozgrzanym grilu po kilka
minut z każdej strony. Temperatura nie powinna być
zbyt wysoka, gdyż feta może się zwarzyć. Grzyby
nie mogą też być zbyt szczelnie zawinięte w folię,
gdyż puszczą zbyt dużo soku. Pieczarki powinny po
prostu zmięknąć, a nadzienie rozgrzać się.
Udanego grilowania.
Plik z chomika:
renialen
Inne pliki z tego folderu:
Ciasto na pizzę.pdf
(69 KB)
Słone paluchy francuskie.pdf
(41 KB)
Tarta z porami.pdf
(50 KB)
Ryż po meksykańsku.pdf
(43 KB)
Quiche z pomidorami i bazylią.pdf
(34 KB)
Inne foldery tego chomika:
+++CIASTA przepisy+++
⊱✿ZUPY⊱✿
» przetwory
▬ Przepisy kulinarne
▬ Przepisy kulinarne(1)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin