BLOK CZEKOLADOWY
0.5 kg mleka w proszku (nie moze byc granulowane)1 kastka margaryny (z maselm nie wyjdzie)1.5 szkl cukru3 paczki herbatnikow np. szkolne (moga byc i bebe ale to wtedy wieksza ilosc)2 duze lyzki normalnego kakao, pół szklanki orzechów, pół szklanki rodzynek0.5 szkl mlekaRozpuscic margaryne na bardzo wolnym ogniu. Dodac cukier i plynne mleko (wymieszane z kakao).Podgrzac do rozpuszczenia.W innym naczyniu wsypac mleko w proszku - wlac rozpuszczona wczesniej margaryne z dodatkami. Wymieszac dobrze lyzka i wrzucic polamane na drobno herbatniki i bakalie. Wymieszac dobrze.2 foremki jak na keks wylozyc papierem do pieczenia
i nakladac lyzka mase i uklepywac (mozna zmoczona lyzka lub mokra reka)jak robie w poludnie to po poludniu mozna jesc i caly czas trzymam na wierzchu , na szafce, nie w lodowce
justyna6-1986