BLOK.doc

(21 KB) Pobierz
BLOK CZEKOLADOWY

BLOK CZEKOLADOWY

 


0.5 kg mleka w proszku (nie moze byc granulowane)
1 kastka margaryny (z maselm nie wyjdzie)
1.5 szkl cukru
3 paczki herbatnikow np. szkolne (moga byc i bebe ale to wtedy wieksza ilosc)
2 duze lyzki normalnego kakao, pół szklanki orzechów, pół szklanki rodzynek
0.5 szkl mleka
Rozpuscic margaryne na bardzo wolnym ogniu. Dodac cukier i plynne mleko (wymieszane z kakao).
Podgrzac do rozpuszczenia.
W innym naczyniu wsypac mleko w  proszku - wlac rozpuszczona wczesniej margaryne z dodatkami. Wymieszac dobrze lyzka i wrzucic polamane na drobno herbatniki i bakalie. Wymieszac dobrze.
2 foremki jak na keks wylozyc papierem  do pieczenia

 i nakladac lyzka mase i uklepywac (mozna zmoczona lyzka lub mokra reka)
jak robie w poludnie to po poludniu mozna jesc i caly czas trzymam na wierzchu , na szafce, nie w lodowce

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin