Solanka mojej mamy.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243993 UNPDF
Solanka mojej mamy
Składniki
Pół główki białej kapusty (może być młoda), 70 dag ziemniaków,
50 dag młodej wieprzowiny, duża cebula, 4-5 łyżek koncentratu
pomidorowego, liść laurowy, łyżeczka cukru, olej do smażenia,
zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki.
Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma
szklankami wody. Gotować pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy,
cukier i gotować dalsze 15 min. Podawać z posiekaną zieleniną. 100 g > 85 kcal.
Plik z chomika:
Viola_Valeriana222
Inne pliki z tego folderu:
Rosyjska solianka.doc
(8 KB)
Solanka 1.doc
(21 KB)
Solanka 2.doc
(7 KB)
Solanka mięsna I.doc
(7 KB)
Solanka mięsna.doc
(7 KB)
Inne foldery tego chomika:
Barszcze i Botwiny
Buliony i Wywary
Cebulowe
Chińskie
Chłodniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin