Solanka mojej mamy.pdf

(41 KB) Pobierz
4243993 UNPDF
Solanka mojej mamy
Składniki
Pół główki białej kapusty (może być młoda), 70 dag ziemniaków,
50 dag młodej wieprzowiny, duża cebula, 4-5 łyżek koncentratu
pomidorowego, liść laurowy, łyżeczka cukru, olej do smażenia,
zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kapustę umyć, osączyć i poszatkować. Mięso umyć, osączyć i pokroić na duże kawałki.
Kartofle obrać, umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki osobno obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka i zalać sześcioma
szklankami wody. Gotować pod przykryciem 30 min. Dodać koncentrat, przyprawy,
cukier i gotować dalsze 15 min. Podawać z posiekaną zieleniną. 100 g > 85 kcal.
 
4243993.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin