Przepisy69.doc

(171 KB) Pobierz

Bucattini z tuńczykiem

 

Uwielbiam makarony. Wersję tą przyrządzam z niezwykłą częstotliwością. Tuńczyk i groszek pasują do siebie doskonale. Spróbujcie sami.

400 g makaronu bucattini

puszka pomidorów bez skórki

puszka groszku konserwowego

puszka tuńczyka w sosie własnym

2 cebule

2 ząbki czosnku

parmezan

opakowanie fix knorr do spaghetti

zioła prowansalskie

 

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni. Dodać pokrojony drobno czosnek. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Sos zagęścić paroma łyżkami fix norr do spaghetti. Zmiksować sos za pomocą blendera. Doprawić. Dodać tuńczyka i groszek konserwowy. Tak przygotowanym sosem polać makaron. Posypać startym parmezanem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin