BAŻANT DUSZONY.doc

(29 KB) Pobierz
BAŻANT DUSZONY

                                                                                BAŻANT DUSZONY

 

 

 

              1 Bażant

              Kilka ziarnek pieprzu

              2 marchwie

              sól

              ½  cebuli

              ¼ l czerwonego wina

              70 g tłuszczu

              1 filiżanka kwaśnej śmietany

              skórka z 2 cytryn

 

 

 

Wypatroszonego, umytego bażanta włożyć do garnka z tłuszczem i pod przykryciem dusić na małym ogniu razem z pokrojona w plasterki marchwią, skórką otartą z cytryny i przyprawami, polewając od czasu do czasu czerwonym winem. Bażanta wyjąć z garnka; wywar przecedzić, wymieszać z kwaśną śmietaną, jeszcze raz zagotować i zalać nim pokrojonego na porcje bażanta.

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin