Z selera i banana l.pdf

(53 KB) Pobierz
94519023 UNPDF
Z selera i banana
Składniki
Duży seler, 2 ogórki kiszone lub konserwowe, duży banan lub 2
małe, winne jabłko, sok z połowy cytryny, 3/4 szklanki jogurtu
naturalnego, natka pietruszki, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Seler opłukać, obrać, ugotować w osolonej wodzie, pokroić w
kostkę. Obrane ogórki pokroić w ćwierćplasterki. Owoce obrać ze
skórki. Banana pokroić w półplasterki, a jabłka - w kostkę. Składniki wymieszać, polać
sokiem z cytryny. Jogurt zmieszać z pieprzem, solą i cukrem, zalać sałatkę i wymieszać.
Posypać posiekaną natką. Wstawić na godzinę do lodówki.
 
94519023.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin