Bartosz.doc

(80 KB) Pobierz
Bartosz

Bartosz

Ciasto:

·         4 jaja

·         1 1/2 szklanki cukru

·         2 szklanki mąki

·         1 1/2 łyżeczki cynamonu

·         1 łyżka kakao

·         1 łyżeczka sody

·         1 łyżeczka proszku do pieczenia

·         1/2 szklanki oleju

Masa migdałowa:

·         20 dag cukru

·         20 dag margaryny

·         20 dag płatków migdałowych

·          opakowanie cukru wanilinowego

Dodatkowo około 5 - 6 średnich jabłek, w zależności od preferencji

WYKONANIE

  1. Jajka ubić z cukrem.
  2. Dodać mąkę, a następnie pozostałe składniki.
  3. Na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka [obtoczone w mące].
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 180 stopni, przez ok 50 minut.

Masa migdałowa:

  1. Rozpuścić margarynę.
  2. Dodać cukier, a następnie migdały.
  3. Powstałą masę nałożyć na ciasto, 15 minut przed końcem pieczenia.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin