PASTA Z ZIEMNIAKÓW
Składniki i wykonanie ( bo już pisać nie mogę):
· Puree z 2 - 3 ugotowanych ciepłych ziemniaków wymieszać z 1 surowym żółtkiem, 1 łyżką mąki, 1 łyżkąmiodu. Dokładnie ugnieść.
Podałem tu jakie zapachy z reguły wabią ryby :
wanilia – leszcz, krąp, jaz, karaś;
karmel – lin, karas, leszcz, krap, ploc;
miód – karp, karaś, lin;
cynamon – leszcz, krąp, karaś, karp;
kokos – leszcz, krąp, płoć, karaś, lin;
tutti-frutti – karp, lin,
kozieradka – płoć, leszcz, lin, karaś;
nostrzyk – płoć, leszcz, lin, karaś;
kminek – płoć, krąp;
anyż – płoć, karaś, krąp;
kolendra – płoć, leszcz;
koper włoski – krąp, płoć.
Życzę obfitych połowów i połamania kija
ydurek