MROŻONY DESER ŚLIWKOWY.pdf
(
54 KB
)
Pobierz
58406824 UNPDF
Mrożony deser śliwkowy
Składniki
25 dag suszonych śliwek bez pestek, 25 dag trwarożku
homogenizowanego, 15 dag śmietany, 10 dag cukru pudru, 2
opakowania cukru waniliowego
Sposób przyrządzania
Śliwki moczyć 12 godz. (kalifornijskie tylko 2 godz.) w niewielkiej ilości wody. Gotować
15-20 min w wodzie, w której się moczyły, następnie przecedzić i zmiksować. Ostudzić,
dodać cukier i twarożek. Ubić mikserem, dodając śmietanę i cukier waniliowy. Gęsty
krem nałożyć do szklanych pucharków, wstawić na 2 godz. do lodówki. Można również
wstawić krem do zamrażalnika i podawać następnego dnia. Udekorować.
Plik z chomika:
sandokan4
Inne pliki z tego folderu:
BERLINER LUFT.doc
(165 KB)
BOMBA CZEKOLADOWA.pdf
(51 KB)
BRZOSKWINIE W KREMIE SZODONOWYM.pdf
(30 KB)
DESER BOGDANA.pdf
(42 KB)
DESER BRZOSKWINIOWO-JOGURTOWY.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
INNE - 44
JABŁKOWE - 32
LUBIĘ GOTOWAĆ - 28
MAKOWE - 21
NALEŚNIKI ,RACUCHY,OMLETY,PLACKI,BLINY - 26
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin