Zupa z papryki.rtf

(6 KB) Pobierz
Zupa z papryki

Zupa z papryki

 

Składniki:

40 dag papryki czerwonej

30 dag pomidorów

20 dag marchewki

10 dag cebuli

10 dag masła

3 ząbki czosnku

6 dag ugotowanego ryżu

1,5 l Bulionu warzywnego z kostki WINIARY

natka pietruszki do przybrania

l

 

Warzywa umyj. Cebulę drobno posiekaj. Czosnek obierz i rozetrzyj z solą. Pomidory sparz i obierz ze skórki, a potem pokrój na kawałki. Paprykę oczyść, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę. Teraz podsmaż cebulę razem z czosnkiem na łce masła. Do garnka włóż pomidory, paprykę, pokrojoną marchewkę - całość zalej gorącym bulionem warzywnym.

 

Zupę gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Na koniec dodaj ł masła i ugotowany ryż.

 

Przed podaniem udekoruj posiekaną natką. Zupa smakuje doskonale z grzankami lub buł.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin