Zupa z papryki II.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa z papryki II

Zupa z papryki II

 

Składniki:

200 g papryki czerwonej

200 g papryki żółtej

300 g pomidorów

100 g cebuli

100 g masła

3 ząbki czosnku

1,5 l wywaru z warzyw lub wywaru ze Złotego rosołu WINIARY

l

 

Warzywa umyj. Cebulę drobno posiekaj, czosnek obierz i dokładnie rozetrzyj z solą. Pomidory sparz i obierz ze skórki, po czym pokrój na kawałki. Papryki oczyść z nasion, pokrój na paski. Teraz cebulę razem z czosnkiem podsmaż na łce masła.

 

Całość włóż do garnka i zalej gorącym wywarem z warzyw. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż warzywa bę miękkie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin