Sałata lodowa z warzywami .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

1 czerwona papryka

 

300 g groszku (mrożonego lub z puszki)

 

1 puszka kukurydzy

 

2 łyżki oleju kukurydzianego

 

4 łyżki sosu chili

 

2 łyżki soku z cytryny

 

sól

 

pieprz

 

1 główka sałaty lodowej

 

Sposób wykonania:

 

1. Paprykę pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona i pokroić na cienkie paseczki. Wymieszać z kukurydzą i groszkiem (jeśli używamy groszku mrożonego - trzeba go rozmrozić).

 

2. Do warzyw dodać olej, sos chili i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

 

3. Główkę sałaty lodowej oczyścić, pokroić na ćwiartki, a następnie na cienkie paseczki. Sałatę wymieszać z warzywami bezpośrednio przed podaniem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin