Koperkowa sałatka z ziemniakami .doc

(1 KB) Pobierz

pęczek koperku

ok. 1 kg ziemniaków

6 jajek

2 zielone cebulki (ze szczypiorkiem)

1 cebula

15 dag żółtego sera

30 dag ogórków kiszonych

5 ząbków czosnku

jogurt naturalny

majonez

sól

pieprz

 

 

 

Koperek opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić. Ziemniaki ugotować z mundurkach, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z zieloną cebulką, cebulą, żółtym serem i ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w drobną kostkę, posolić i rozgnieść widelcem, aż czosnek puści sok.

 

Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku i wymieszać.

 

Podawać z pieczywem lub z wędliną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin