Sałatka z pieczarek II.doc

(0 KB) Pobierz

50 dag pieczarek

cebula

3 jajka ugotowane na twardo

4 łyżki majonezu

2 łyżki zielonej pietruszki

szczypiorek

sok z cytryny

kilka li?ci sałaty

sól, pieprz

 

 

Umyte pieczarki z przyciętymi trzonkaim obgotować 4-5 min., odcedzić, przelać wod?, skropić sokiem z cytryny, wystudzić, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w ćwierćplasterki, obgotować 2-3 min., odcedzić, wystudzić. Dodać do pieczarek cebulę, posiekane jajka i nać., posypać solą i pieprzem, wymieszać z czę?ci? majonezu. Wyłożyć sałatkę na półmisek na li?cie sałaty, oblać pozostałym majonezem, udekorować cz?stkami jajek i szczypiorkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin