Nalewka z głogu.doc

(4 KB) Pobierz

NALEWKA Z GŁOGU.

 

Składniki:

- ½ l rozgniecionych owoców głogu

- 1 l wódki lub ½ spirytusu i ½ l wody źródlanej

- 40 dag cukru

 

Sposób przyrządzania:

1. Rozgniecione owoce ( pestki usunąć ) zalać czystą wódką. Jeżeli daje się wódkę, wsypać cukier do szklanego naczynia, w przypadku spirytusu sporządzić syrop z cukru i wody źródlanej.

2.Zalać owoce i odstawić naczynie w ciepłe miejsce na 10 dni.

3. Następnie płyn przefiltrować i zlać do butelek.

4. Nalewka powinna dojrzewać, co najmniej przez miesiąc.

 

Ponadto:

Nalewka ta wspomaga leczenie serca i zaburzeń układu krążenia, duszności, reguluje częstotliwość rytmu serca, obniża ciśnienie krwi.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin