Szynka gotowana.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857297 UNPDF
Szynka gotowana
Składniki:
Sposób wykonania:
Szynkę zasolić w taki sam sposób, jak szynkę litewską na surowo, ale tylko na 2
tygodnie. Następnie obsuszyć na powietrzu przez kilka dni i gotować na małym ogniu
tyle godzin, ile kilogramów waży szynka. Można również szynkę wędzić 5 dni w zimnym
dymie albo 6 - 8 godzin - w gorącym, po czym ugotować. Szynki powinny stygnąć w
wodzie, w której się gotowały.
Plik z chomika:
Rafiiiiiiiiii
Inne pliki z tego folderu:
Przetwory - przepisy.pdf
(752 KB)
PRZETWORY(1).rar
(1922 KB)
PRZETWORY.rar
(1922 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Zalewa octowa do ryb.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
!!!Ciekawe!!!!#
;;;;;;;;;;;GRY PO POLSKU;;;;;;;;;;;;
~Rozmowy telefoniczne ~ ~zajrzyj bo fajne
► NALEWKI I WINA ◄
►►►TOP 25 NAJLEPSZYCH HORRORÓW ŚWIATA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin