Polędwiczki z boczniakami.rtf

(5 KB) Pobierz
Polêdwiczki z boczniakami

Polędwiczki z boczniakami

 

Składniki na 5 porcji:

60 dag polędwiczek

50 dag boczniaków

5 dag cebuli

łka oleju

pół łki masła

2 łki śmietany

2 łki posiekanej natki pietruszki

liść laurowy

pieprz

l

 

Opłukane polędwiczki pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na oleju.

 

Grzyby oczyść i pokrój w paski, a cebulę obierz i posiekaj. Mięso umieść w garnku o grubym dnie, dodaj cebulę, grzyby, masło, liść laurowy, skrop 2 łkami gorącej wody, przykryj i duś 30 minut. Następnie dodaj natkę pietruszki, śmietanę, przypraw pieprzem i solą, wymieszaj i - ponownie podgrzane - podaj z kładzionymi kluskami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin