Zarzutka.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
4243998 UNPDF
Zarzutka
Składniki
Szklanka kiszonej kapusty z sokiem, 6-7 ziemniaków, 2 cebule, 5
dag boczku lub słoniny, listek laurowy, vegeta lub jarzynka, natka
pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać pięcioma
szklankami wrzącej wody, dodać vegetę lub jarzynkę, sól, pieprz,
listek i ugotować do miękkości. Kapustę posiekać i wraz z sokiem
dodać do ziemniaków. Gotować, aż kapusta będzie miękka. Cebulę obrać, posiekać.
Boczek pokroić w kosteczkę i razem z cebulą zrumienić na patelni, dodać do zupy.
Przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
RĄCZKA GOTUJE. - 05 .01. 2013. - KWAŚNICA NA ŚWIŃSKIM RYJU. - PRAŻUCHA ZE SKWARKAMI. - KOTLET SCHABOWY PO ŚLĄSKU.wmv
(149271 KB)
Szczi z kapusty kiszonej.jpg
(170 KB)
042. 5 stycznia - kwaśnica, prażucha ze skwarkami, kotlet bacy na kapuście z grochem.avi
(152662 KB)
Kwasówka.doc
(19 KB)
Kwasówka wielkopolska.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin