Zarzutka.pdf

(51 KB) Pobierz
4243998 UNPDF
Zarzutka
Składniki
Szklanka kiszonej kapusty z sokiem, 6-7 ziemniaków, 2 cebule, 5
dag boczku lub słoniny, listek laurowy, vegeta lub jarzynka, natka
pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać pięcioma
szklankami wrzącej wody, dodać vegetę lub jarzynkę, sól, pieprz,
listek i ugotować do miękkości. Kapustę posiekać i wraz z sokiem
dodać do ziemniaków. Gotować, aż kapusta będzie miękka. Cebulę obrać, posiekać.
Boczek pokroić w kosteczkę i razem z cebulą zrumienić na patelni, dodać do zupy.
Przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką.
 
4243998.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin