Gulasz wołowy 2.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
Gulasz wołowy
Gulasz wołowy
Przygotowanie:
Mięso opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek
posiekać. Na rozgrzanym ogniu obsmażyć mięso, następnie dodać cebulę z czosnkiem
i również posiekać. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso, nastęonie dodać cebulę z
czosnkiem i również przesmażyć. Dodać przyprawę i koncentrat pomidorowy, wlać
bulion i gotować ok. 45 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Gotować jeszcze ok. 30 minut, zaprawić śmietaną.
Składniki:
250 g wołowiny bez kości, 250 g cebuli, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu
pomidorowego, 1 l bulionu mięsnego, 200 g ziemniaków, ok. 2 łyżek gęstej śmietany
kwaśnej, 4 łyżki oleju, sól, 1 łyżeczka „Przyprawy do gulaszu”.
Produkty
Przyprawa do gulaszu
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Wołowina z sosem sriracha - Doradca Smaku - Sezon 12 Odcinek 17.mp4
(79540 KB)
Rolada niedzielna.pdf
(42 KB)
Warzywny gulasz.rtf
(7 KB)
Ognista potrawka.jpg
(282 KB)
Zrazy po myśliwsku.jpg
(68 KB)
Inne foldery tego chomika:
ANTRYKOT
biodrówka
comber
cynaderki wołowe
filet wołowy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin