Chili z wołowiną.pdf
(
37 KB
)
Pobierz
70612935 UNPDF
Chili z wołowiną
1 kg wołowiny bez kości
100 - 150 ml oleju
2 cebule pokrojone w kostkę
3 posiekane ząbki czosnku
puszka koncentratu pomidorowego
2 szklanki rosołu
30 g przyprawy chili
2 łyżki słodkiej węgierskiej papryki
2 łyżki kuminu*
2 łyżki suszonego oregano
pieprz cayenne
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Mięso ozcyścić z tłuszczu i błon, pokroić w grubą kostkę i popieprzyć.
Na patelni rozgrzewać olej i smażyć partiami, krótko, tak żeby się mocnao zrumieniło.
Po usmażeniu mięsa wrzucić na patelnię cebulę i zeszklić ją razem z czosnkiem, dodać
szklankę rosołu, zagotować i wlać do garnka z mięsem.
Koncentrat rozmieszać z rosołem i dodać do mięsa, wsypać wszystkie przyprawy,
zamieszać.
Gotować powoli, pod przykryciem.
Pod koniec odkryć garnek, aby sos zgęstniał.
* trudny do zdobycia składnik, bywa w sprzedaży pod nazwą "jeera", importowany z Indii
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Wołowina z sosem sriracha - Doradca Smaku - Sezon 12 Odcinek 17.mp4
(79540 KB)
Rolada niedzielna.pdf
(42 KB)
Warzywny gulasz.rtf
(7 KB)
Ognista potrawka.jpg
(282 KB)
Zrazy po myśliwsku.jpg
(68 KB)
Inne foldery tego chomika:
ANTRYKOT
biodrówka
comber
cynaderki wołowe
filet wołowy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin