Mrożony deser śliwkowy.pdf

(54 KB) Pobierz
58406824 UNPDF
Mrożony deser śliwkowy
Składniki
25 dag suszonych śliwek bez pestek, 25 dag trwarożku
homogenizowanego, 15 dag śmietany, 10 dag cukru pudru, 2
opakowania cukru waniliowego
Sposób przyrządzania
Śliwki moczyć 12 godz. (kalifornijskie tylko 2 godz.) w niewielkiej ilości wody. Gotować
15-20 min w wodzie, w której się moczyły, następnie przecedzić i zmiksować. Ostudzić,
dodać cukier i twarożek. Ubić mikserem, dodając śmietanę i cukier waniliowy. Gęsty
krem nałożyć do szklanych pucharków, wstawić na 2 godz. do lodówki. Można również
wstawić krem do zamrażalnika i podawać następnego dnia. Udekorować.
 
58406824.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin