TARTA GRZYBOWA.doc

(23 KB) Pobierz

TARTA GRZYBOWA

·         zamrożone ciasto francuskie,

·         40 dkg boczniaków,

·         20 dkg pieczarek,

·         2 cebule,

·         3 łyżki masła,

·         3 łyżki śmietany,

·         tarta bułka, sól, pieprz.

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, wyłożyć nim posmarowaną masłem i posypaną bułką tortownicę, formując wysokie brzegi. Lekko zapiec.  Na pozostałym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone na kawałki pieczarki i boczniaki. Dusić ok. 15 minut.
Posolić, popieprzyć, wymieszać ze śmietaną. Masę grzybową wyłożyć do przestudzonego ciasta. Piec jeszcze ok. 20 minut.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin