Składniki:
3/4 szklanki cukru pudru (plus więcej)2 łyżki śmietanki kremówki1/2 łyżeczki zielonego barwnika spożywczego1 łyżeczka miętowego ekstraktu (miętowe krople z Herbapolu)ponadto:cukier puder do podsypywaniamleczna czekolada do maczaniaw miseczce połączyć cukier puder ze śmietanką kremówką, barwnikiem oraz ekstraktem miętowym. mieszać na jednolita masę. jeśli jest za rzadka, dodać więcej cukru pudru.z masy rolować wałek maczając palce w cukrze pudrze.na posypanej cukrem pudrem desce położyć wałek z masy. pokroić go na równe cukierki. układać cukierki na folii aluminiowej.odstawić na jakiś czas do lodówki do stwardnienia. czekoladę rozpuścić w mikrofali. cukierki nadziewane wykałaczką maczać w czekoladzie. suszyć na kratce.trzymać w lodowce, ale wyjmować chwile przed podaniem.
tatanka.com