Comber barani z lebiodką.rtf

(6 KB) Pobierz
Comber barani z lebiodk¹

Comber barani z lebiodką

 

Składniki:

1 kg combra

łeczka suszonej lebiodki

5-6 ząbków czosnku

sok z cytryny lub Kwasek cytrynowy WINIARY

10 dag żółtego sera

półtorej szklanki zsiadłego mleka

2 łki oleju

łka masła

l

pieprz

 

Umyte i osuszone mięso ułóż w salaterce, zalej zsiadłym mlekiem wymieszanym z sokiem z cytryny lub rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym, przykryj i wstaw na noc do lodówki. Po wyjęciu starannie je osusz, natrzyj 2-3 ząbkami czosnku utartymi z solą, pieprzem, lebiodką i olejem. Pozostałym czosnkiem naszpikuj mięso.

 

Comber natnij w kilku miejscach i w nacięcia włóż po dość grubym plastrze sera. Folię aluminiową nasmaruj tłuszczem, ułóż mięso, szczelnie zawiń, przełóż na blachę, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 90-100 minut.

 

Podawaj na gorąco jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin