PLACEK Z BOCZNIAKA.doc

(23 KB) Pobierz

PLACEK Z BOCZNIAKA

·         50 dag boczniaków

·         4 jajka

·         2 łyżki śmietany 12 proc.

·         2 ząbki czosnku

·         2 łyżki masła

·         2 łyżki mąki pszennej

·         łyżka posiekanego szczypiorku

·         słodka papryka, sól

Grzyby umyć, osączyć i pokroić w paski. Jajka ubić ze śmietaną oraz solą. Następnie dodać mąkę i wymieszać. Czosnek pokrój w plasterki, zrumień na maśle. Boczniaki smażyć 5 minut na silnym ogniu, stale mieszając. Zalać jajkami, oprószyć papryką, posypać czosnkiem i szczypiorkiem i wstawić na chwilę do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 C.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin