- Ten deser serwuje się w głębokich talerzach prosto z lodówki. Powinien być dobrze schłodzony. Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika z talerzy. Sami się przekonajcie.
Jak to zrobić: Umyj truskawki i oderwij szypułki. Pokrój każdą na cztery części. Posyp je cukrem pudrem i zmiażdżonym pieprzem. Zetrzyj cynamon na wierzch owoców. Przekrój laskę wanilii na pół i wyskrob nożem ziarenka. Wrzuć ziarenka i laskę do wina i podgrzej. Wlej wino do truskawek. Wystudź i wstaw do lodówki na godzinę. Bon appetit!
· 10 łyżek cukru pudru
· 1/2 litra czerwonego wina
· 1 laska cynamonu
· 1 laska wanilii
· kilka łodyżek mięty
· 1/2 kg truskawek
· 10 ziarenek czarnego pieprzu
ALBERT84