SORBET Z MANGO I SZAMPANA.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 4 DOJRZAŁE (OKOŁO 500 G) OWOCE MANGO, UTARTE • 250 ML SZAMPANA ALBO WYTRAWNEGO, MUSUJĄCEGO BIAŁEGO WINA • SOK Z 1 LIMONKI • 50 G CUKRU ŻELUJĄCEGO • 2 BIAŁKA JAJEK • PLASTERKI LIMONKI DO PRZYBRANIA

 

Etapy przygotowania

 

1. UMIEŚCIĆ UTARTE MANGO W DUŻEJ MISCE; WLAĆ SZAMPANA I SOK Z LIMONKI. DODAĆ CUKIER ŻELUJĄCY I DOBRZE ZMIKSOWAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI.

 

2. WLAĆ MASĘ DO PLASTKIOWEGO POJEMNIKA, PRZYKRYĆ I MROZIĆ PRZEZ OKOŁO 3 GODZINY, AŻ ZGĘSTNIEJE.

 

3. WBIĆ BIAŁKA DO DUŻEJ MISKI I UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ. STOPNIOWO, DELIKATNIE WYMIESZAĆ Z MASĄ Z MANGO ZA POMOCĄ METALOWEJ ŁYŻKI.

 

4. WLAĆ MASĘ DO POJEMNIKA, PRZYKRYĆ I MROZIĆ PRZEZ OKOŁO DWIE GODZINY, AŻ STWARDNIEJE. ROZŁOŻYĆ DO SZKLANEK LUB SALATEREK I PODAWAĆ NATYCHMIAST, PRZYBRANE PLASTERKAMI LIMONKI.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin