Ananas z grilla w sosie miodowo- imbirowym.doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 4 lyzki bialego rumu < Gall&Gall> • 4 lyzki plynnego miodu • 3 cm koreznia swiezego imbiru - chinska przyprawa • 1 dojrzaly, duzy ananas • 4 galki lodow waniliowych • pedzelek kuchenny • folia aluminiowa WYKONANIE: 1. Przygotowanie: Rozpalic grilla. Garnuszek naplnic odpowienia iloscia miodu oraz rumu. Z pomoca wyciskacza zgniesc korzen imbiru i dodac do sosu. Przykryc folia. Ananasa z zielonymi liscmi pokroic na cztery prostopadle kawalki. 2. Przyrzadzanie: Garnuszek z przygotowanum wczesniej sosem postawic na gril i poczekac chwilke az sie nagrzeje. Cieplym sosem polac (niewylewnie) kawalki ananasa a nastepnie tak przyprawionego polozyc na grilla, na 1 minute Opiec z kazdej strony do czasu, az ananas nabierze koloru. 3. Podanie: Upieczone w owy sposob kawalki ananasa sa gotowe na talerz, gdzie mozna je polac reszta sosu a obok ulozyc po galce loda waniliowego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin