Placki serowe z ziołami .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

50 dag twarożku śmietankowego,

 

20 dag sera camembert,

 

1 szalotka,

 

jajko,

 

5 dag mąki ziemniaczanej,

 

2 łyżki posiekanych mieszanych ziół,

 

sól,

 

biały pieprz,

 

oliwa do smażenia.

 

Sposób przyrządzania:

 

Twarożek wymieszać, dodać pokrojony na małe kawałki i rozgnieciony widelcem camembert, pokrojoną w kostkę szalotkę, jajko, mąkę ziemniaczaną, zioła, doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę i odstawić na 30 min.

 

Uformować 20 małych placków i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron.

 

Podawać z sałatą polaną sosem winegret lub surówką z kapusty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin