(dla dziecka od 8 . miesiąca)
Składniki:
* 175g chudej wieprzowiny
* 175g ziemniaków
* 175g pietruszki
* 1/4 cebuli
* 1/2 jabłka
* 300ml wody
* szczypta suszonej szałwii
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do tem. 180st. Posiekaj mięsko, warzywa pokrój. Jabłko obierz ze skórki, wydrąż i posiekaj. Włóż mięso, warzywa i jabłko do żaroodpornego naczynia, wlej wodę i przypraw szałwią. Przykryj i doprowadź do wrzenia, mieszając raz lub dwa. Przykryj i wstaw do piekarnika na godzinę i 15 min., aż mięso stanie się miękkie. Następnie zmiksuj lub rozgnieć widelcem na dowolną konsystencję.
Uwaga! Jak wolisz to możesz gotować potrawę na gazie przez 40 min.
Objetość: 600ml.
zadok