Przysmak z wieprzowiny i jabłka.doc

(0 KB) Pobierz

(dla dziecka od 8 . miesiąca)

 

Składniki:

* 175g chudej wieprzowiny

* 175g ziemniaków

* 175g pietruszki

* 1/4 cebuli

* 1/2 jabłka

* 300ml wody

* szczypta suszonej szałwii

 

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do tem. 180st. Posiekaj mięsko, warzywa pokrój. Jabłko obierz ze skórki, wydrąż i posiekaj. Włóż mięso, warzywa i jabłko do żaroodpornego naczynia, wlej wodę i przypraw szałwią. Przykryj i doprowadź do wrzenia, mieszając raz lub dwa. Przykryj i wstaw do piekarnika na godzinę i 15 min., aż mięso stanie się miękkie. Następnie zmiksuj lub rozgnieć widelcem na dowolną konsystencję.

Uwaga! Jak wolisz to możesz gotować potrawę na gazie przez 40 min.

Objetość: 600ml.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin