Dla dziecka od: 1 roku
Składniki:
- 250 g filetów z kurzych piersi (jedna pierś średniej wielkości)
- jajko
- 50 g (5 łyżek stołowych) tartej bułki
- 2 łyżeczki ziarna sezamowego (można je kupić w sklepach ze zdrową żywnością)
- tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzania:
Pokrój filet na kawałki.
Ubij jajko widelcem na płaskim talerzu, a na drugi nasyp tartą bułkę zmieszaną z ziarnami sezamu.
Zanurzaj kawałki kurczaka w jajku, następnie obtaczaj w bułce z sezamem.
Podgrzej tłuszcz na patelni i smaż na niej kawałki mięsa, aż się zrumienią z obu stron (można rozkroić kawałek, by się upewnić, czy już są gotowe).
Podawaj z kluseczkami polanymi keczupem i dowolną sałatką warzywną.
zadok