Pomysł na deser .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • pół paczki corn flakes • 3 jabłka • sok z cytryny • śmietana kremówka • 3 łyżki cukru • masło lub margaryna do wysmarowania tortownicy • kilka kropli olejku migdałowego WYKONANIE: 1. Jabłka obieramy, myjemy i ścieramy na tarce (duże oczka) oraz skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały. 2. Małą tortownicę lub głębsze naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub margaryną i układamy w nim warstwami jabłka i płatki. 3. Śmietanę przyprawiamy cukrem i olejkiem migdałowym, zalewamy nią płatki. 4. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i trzymamy w nim tak długo, aż na powierzchni zapiekanki utworzy się apetyczna skorupka. Deser podajemy na gorąco.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin