Włoszczyzna solona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857301 UNPDF
Włoszczyzna solona
Składniki:
1 kg marchwi 40 dag pietruszki 30 dag selera 30 dag pora 40 dag soli
Sposób wykonania:
Warzywa oczyścić, umyć i osuszyć. Marchew, pietruszkę seler zetrzeć "na makaron" w
malakserze lub na tarce o dużych oczkach. Pory pokroić w cienkie półplasterki.
Rozdrobnione warzywa wymieszać z 30 dag soli. Do wyparzonych suchych słoiczków
wsypać trochę soli i nakładać włoszczyznę, mocno ją ugniatając łyżką lub tłuczkiem, aż
puści sok. Z wierzchu też posypać solą i szczelnie zamknąć.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Flaczki z jarzyn.pdf
(51 KB)
Sałatka wielowarzywna.doc
(1 KB)
Pikle z mieszanych warzyw.doc
(0 KB)
Sałatka z ogórków, cebuli i papryki na zimę .doc
(0 KB)
Zimowa surówka.doc
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
$STRĄCZKOWE$
@ GARMAŻERKA
@KOTLETY
@PASZTETY JARSKIE
BBBBBBBB
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin