Sernik na biszkoptach.docx

(10 KB) Pobierz

„Sernik na biszkoptach”

 

Składniki:

2 serki waniliowe (homogenizowane)

½ szklanki cukru pudru

1 opakowanie cukru waniliowego

4 łyżki żelatyny

1 opakowanie podłużnych biszkoptów

2 banany

 

Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, aż dobrze spęcznieje, zagrzać, rozpuścić i ostudzić. Serki włożyć do miski, dodać cukier puder, cukier waniliowy i przestudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszać masę serową. Dno formy keksowej wyłożyć ściśle przylegającymi do siebie biszkoptami, a  następnie nałożyć na biszkoptowy spód masę serową tak, aby sięgała do wysokości ¾ formy. Resztę masy odłożyć. Na serze ułożyć całe obrane banany, następnie zalać je resztą masy serowej. Wyrównać powierzchnię i odstawić sernik do lodówki. Przed podaniem ostrożnie wyjąć sernik z formy i ułożyć na talerzu tak, aby biszkopty znajdowały się na górze. Ewentualnie można ozdobić wierzch polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin