SKŁADNIKI:
· mięso mielone - 250 g
· cebula - 1 szt
· jajko - 1 szt
· czerstwa bułeczka - 1 szt
· mleko 1 szkl
· jabłko - 1 szt
· sól
· pieprz
· wywar z jarzyn - 2 szkl
· lub rosół z 1 kostki
· masło - 1 łyżeczka
· mąka
· chrzan - utarty - 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Uformować 8 pulpetów z mięsa mielonego ,drobno posiekanej cebuli, jajka, małej namoczonej w mleku i odciśniętej bułki, utartego na tarce jabłka ,soli i pieprzu Pulpety włożyć do gotującej się osolonej wody i potrzymać na małym ogniu. Pulpety wyjąć i trzymać w cieple Przygotować rosół z kostki rosołowej lub wywaru z warzyw, dodać łyżeczkę masła, doprawić śmietaną z odrobiną mąki, dodać łyżkę tartego chrzanu i utarte na tarce jabłko, zagotować i zalać pulpety.
ALL_THE_BEST