4 BIT.doc

(25 KB) Pobierz
4 BIT

                                           4 BIT


2 puszki mleka skondensowanego

8 paczek herbatników

2 budynie śmietankowe (na 3/4 l wody Gellwe)

1 margaryna (Kasia)

2 op. śmietany kremówki (2 x 500 ml)

2 op. śmietan-fix lub łyżka żelatyny

2 czekolady mleczne

                            4 szkl. mleka.
 

Puszki z mlekiem ugotować 1 dzień wcześniej (zakryte wodą, ok. 3 godz.). Śmietana musi być dobrze schłodzona. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, następnie troszkę podgrzać. Budynie, margarynę i 4 szkl. mleka połączyć, zrobić krem budyniowy. Ubić śmietanę. Na blachę położyć warstwę herbatników, a na nich rozsmarować mleko z puszek. Następnie ułożyć warstwę herbatników, a na nich krem budyniowy i przykryć znów herbatnikami. Herbatniki posmarować ubitą śmietaną i posypać startą czekoladą. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin