CIASTO Z HUMORKIEM
4 jajka, szklanka cukru,
1 szkl szklanka mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
polewa z czekolady do ozdoby.
Krem:
1 kostka masła,
7 łyżek cukru,
20 dag wiórków kokosowych.
1 szkl kaszy manny,
1/4 litra wódki
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Biszkopt wlać do formy i piec w tem. 200stopni.
Kokos, kaszę i wódkę zmieszać i odstawić na 24 godziny. Masło utrzeć z cukrem i dodawać do tego (po 1 łyżce) masę z wódką. Stale ucierać. Przyrządzanie:
Jajka ucierać z cukrem, dodać do tej masy mąkę zmieszaną z proszkiem. Na przygotowany uprzednio biszkopt nakładać krem. Ciasto polać polewą czekoladową. Przed podaniem wstawić je na godzinę do lodówki.
Gryzmek