Rolada biszkoptowa.doc

(25 KB) Pobierz
ROLADA BISZKOPTOWA

                             ROLADA BISZKOPTOWA.

                      

                        5 jaj

                        5 łyżek cukru

                        5 łyżek mąki

                        1 łyżka proszku do pieczenia

                        1 łyżka oleju

 

Odzieli żółtka od białek, ubić białka na sztywno i dodawać po jednym żółtku. Po ubiciu białek z żółtkami dodać 5 łyżek cukru, wymieszać, dodać 3 łyżki mąki 1 łyżeczkę proszku i 1 łyżkę oleju. Po wymieszaniu wyłożyć biszkopta na blachę i piec około 25 minut. Po upieczeniu wyłożyć na ściereczkę, zakręcić i poczekać Az wystygnie, a następnie przełożyć masa, ( jaka kto chce) i zakręcić powrotem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin